Over Karin

Wat anderen over mij zeggen:

 • Een échte luisteraar
 • Inspirerend
 • 'Goesting'-gevend
 • Vertrouwen uitstralend (veilig)

Mijn aanpak:

 • Doeltreffend (Wat wil je écht?)
 • Ontwarrend (van chaos naar duidelijkheid)
 • Oplossingsgericht (Wat werkt wél?)
 • Toekomstgericht (Actieplan)

Hoe het allemaal voor mij begon:

Ik ben  heel vaak verhuisd. De steeds veranderende omgeving inspireerde mij om me te verdiepen in de 'nieuwe' mensen, hun gedrag en drijfveren. Door me te verdiepen in de nieuwe omgeving leerde ik steeds beter gedrag verklaren. Zonder dat ik het besefte, was ik al bezig met psychologie.

Ik moest een studie kiezen en ik koos automatisch voor een studie met veel toekomst, op aanraden van mijn ouders. Ik was wel goed in talen en economie leek me wel interessant. Dus ging ik naar de Hoge Economische School.

Toen ik mijn diploma behaalde vond ik snel werk in een commercieel bedrijf. Ik ging aan de slag in grote, internationale bedrijven zoals Unilever en Dow Chemicals, maar later ook in kleinere bedrijven of als zelfstandige. Iedere job was anders, heb ik in meerdere of mindere mate graag gedaan maar altijd heb ik veel belangstelling gehad in het gedrag van mensen, hun drijfveren voor dat gedrag en hun sterkte punten. Ik merkte dat klanten, collega's en werkgevers mij heel snel in vertrouwen namen en dat ik veel interesse had in ieders persoonlijk verhaal.

Toen kreeg ik promotie. Ik mocht cijfers analyseren en rapporten schrijven. In eerste instantie was ik vereerd dat ze mij een beter betaalde job aanboden maar ik voelde al snel dat ik iets miste in mijn werk. Ik zat veel alleen achter mijn bureau en kwam niet meer tussen de mensen. Ik kreeg steeds minder energie zodat ik met veel tegenzin ging werken en ik uiteindelijk het roer volledig moest omgooien wilde ik niet ten onder gaan aan een burnout of boreout. Ik verhuisde nog eens, begon eindelijk aan mijn studie psychologie en besloot mij alleen nog bezig te houden met het geluk of welbevinden van anderen. 

Samen op zoek gaan naar talenten waardoor je meer energie ervaart.Vandaag  doe ik dat nog altijd met heel veel plezier samen met jongeren, adolescenten en volwassenen. 

In samenwerking met Child Focus bezoek ik scholen om jongeren spelenderwijs te wijzen op de gevaren van internet, te leren communiceren en handvatten aan te reiken bij pestgedrag, zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ervaren.

Met de in de loop der jaren opgedane ervaring mag ik tot op vandaag nog altijd mensen begeleiden in hun zoektocht naar antwoorden op allerlei (levens)vragen. Ik heb velen mogen doen groeien, dat doet mij ook groeien.

Ik doe mijn werk met heel veel passie. Gelukkig heb ik ook nog tijd over om met mijn echtgenoot, mijn zoon en dochter lekker te gaan eten, mooie steden te bezoeken of gewoon gezellig samen te zijn.

Daarnaast hou ik mij graag bezig met:

 • yoga
 • toneel (kijken én spelen)
 • wandelen
 • lezen


Wat betekent dat voor jou?

Jij vertelt me jouw verhaal en we ontdekken samen jouw talenten, valkuilen en natuurlijk manieren om jouw uitdagingen aan te gaan. Door jouw inzichten groeit de motivatie voor verandering.

Vandaag geef ik nog altijd anderen energie en krijg ik zelf nog altijd enorm veel energie in het doen groeien van anderen.

Quotes van cliënten: 

'Mijn verwachtingen van de loopbaanbegeleiding en het advies van een professional begonnen eerder bescheiden. Je had deze al snel overtroffen en bent dit blijven doen doorheen de verschillende sessies. De zoektocht naar mijn waarden en talenten waren op zijn minst gezegd ophelderend. Ik heb er heel wat van opgestoken maar het heeft mij ook energie gegeven, iets ongelofelijk.'

‘Zeker de moeite om te overwegen! Ik heb er in ieder geval veel aan gehad!’

‘Ik krijg altijd veel energie door de gesprekken met jou.’

'Bij deze wil ik jou ook nogmaals bedanken voor de weg die ik samen met jou heb afgelegd. Ik had nooit durven denken dat ik na amper 8 uur coaching al zover zou staan. Dit traject heeft dankzij jouw coaching skills mijn verwachtingen meer dan ingevuld.  Zelf had ik nooit tot die nieuwe inzichten kunnen komen wat betreft mijn persoonlijkheid, talenten vs competenties. En na onze laatste coaching sessie van gisteren geloof ik echt dat het plaatje klopt en dat ik hier echt mee door moet.  Het zou anders zonde zijn.'

'Ik vond het hele fijne gesprekken, en ze hebben me veel doen inzien over mezelf en mijn werksituatie.
Alvast heel hartelijk dank om mij nieuwe inzichten en mogelijkheden aan te bieden.'

‘Bedankt voor de inzichten, hiermee kan ik aan de slag.’

'Bij jou voel ik me op mijn gemak, jij bent zonder oordeel en geeft me inzichten waar ik mee verder kan.'

Opleidingen:

 • Master Psychologie, specialisatie levensloop
 • Certificaat Erkend Loopbaancoach
 • Opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
 • Cursus NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
 • Opleiding Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme
 • Cursus Schematherapie
 • Opleiding Vrijwillig Ambassadeur in de Scholen (VAS) voor Child Focus


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x